Имаме вътрешна информация, че в армията нещата не стоят добре и има напускащи, трябва

...
Имаме вътрешна информация, че в армията нещата не стоят добре и има напускащи, трябва
Коментари Харесай

БСП с вътрешна информация, че в армията нещата не стоят добре и има напускащи

Имаме вътрешна информация, че в армията нещата не стоят добре и има напускащи, би трябвало да бъде обяснено за какво се случва това. Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия и зам.-председател на Народното събрание Кристиян Вигенин в NOVANEWS. Той напомни, че левицата към този момент изиска изслушване на военния министър Тодор Тагарев заради опасения за националната сигурност.

Според Вигенин опасността за сигурността идва от нарастващата ескалация. " Натрупаха се събития, съмнения, изказвания, които ускоряват упованията за напрежение. Нормално е в такава обстановка да има институционален отговор. Тагарев сподели, че се разискват разнообразни разновидности за базиране на щаб на НАТО към Ямбол. Трябва да бъдат показани задачите на Министерство на защитата и от кое място идват заканите. Според мен отчасти те идват от самото правителство и неговите решения, които причиняват разделение и напрежение в обществото. Очакваме кабинетът да каже по какъв начин си показва обезпечаването на националната сигурност ", разясни той.

Депутатът от Българска социалистическа партия счита, че първопричината за ескалацията е разпадането на зърнената договорка. " Когато има напрежение би трябвало да търсим опит за деескалация чрез диалози с Русия, а не да решаваме въпроса с допълнително струпване на оръжия. Вървим към по-сериозен спор, който би трябвало да се опитаме да избегнем, желаеме да забележим визията на държавното управление по какъв начин това може да се случи. Засилването на военното наличие в акваторията на Черно море не способства за сигурността ", счита Вигенин. 

Относно кандидатурата на партията за столичен кмет той удостовери, че поддръжка за Ваня Григорова има, а градската организация ще реши на конференция дали да я издигне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР